WBW new creating library Folkwang. Competitors.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competition.

Urban improvement: The new creating complements the historical monastery ensemble and as a result clearly relates towards the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge of your square offered by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is therefore the guiding principle for the developing design with out restricting the independent architectural and design language. At the very same time, the alignment from the building edges around the courtyard level enables the view to the adjoining open space among the auditorium along with the custom research paper writing service cafeteria. By layering the structure, the design and style reacts towards the urban limits with the monastery complex, orientates the library towards the residence and thus clearly assigns the new building for the historical ensemble. The importance of the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing in the reading area, the “window for the courtyard”, corresponds using the other buildings. A gate situation is created involving the library and also the administration wing, which leads from the square in front in the cafeteria to the cour d? Honneur. The new creating closes the edge on the courtyard to Klemensborn plus the space in front on the cafeteria is specified.

Creating idea: The developing is entered from the cour d? Honneur and is divided into three floors. The courtyard as well as the upper floor form the developing that is certainly perceptible in the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume from http://writing.umn.edu/sws/quickhelp/grammar/runons.html the principal floors into zones of distinctive spatial effects and top quality of expertise. The overlapping geometries on the ceilings develop thrilling visual relationships. University and library use are accessed separately and can hence www.professionalessaywriters.com be operated independently of one a further: The seminar rooms around the basement floor and the professors’ offices on the gallery level of the courtyard floor are connected via a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media location is on the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected through the spacious staircase.

Material: The facade of the library is intended as a directional cladding produced of metal. Further elements for example the street-side wall in the basement plus the frame of the creating access are planned in organic stone. Subordinate area closures are created of glass of diverse transparency. Set bodies like the elevator as well as the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square will likely be restored to its original size. The historical paving will likely be supplemented and the topography with the constructing access will be adapted for the requirements. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium as well as the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities with the distinct courtyard areas on the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent towards the gate creating will be closed, thereby strengthening the significance on the gate creating.

WBW new constructing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *

Aquarela da Criança